De Peelkorf wint korfbalderby

In sporthal De Wetteling in Venray won De Peelkorf zondagavond de korfbalderby tegen SVOC'01: 10-16. De gasten uit Ysselseyn namen in de beginfase afstand van de thuisploeg en stonden na een kwartier spelen op een comfortabele voorsprong van vier doelpunten: 1-5. In de slotfase van de eerste helft kwam SVOC'01 nog wel dichterbij, maar ging met een achterstand rusten: 5-8. Na de rust bleef SVOC'01 strijden voor een beter resultaat, kon echter geen moment De Peelkorf in gevaar brengen. SVOC'01-coach Edwin Griesheimer zei na het eerste verloren duel in de zaalcompetitie zich geen zorgen te maken. "Nee, absoluut niet. De nederlaag is terecht. De Peelkorf is een van de favorieten in de hoofdklasse." Zijn collega Joop Ouderland kon zijn ploeg slechts een ding verwijten: "Als we voor de rust de kansen beter hadden benut, dan hadden we het duel al veel eerder op slot gegooid." Voor SVOC'01 scoorden Rian Willems (4x), Astrid Classens (3x), Debbie Wismans, Maartje Janssen en Sofie de Mulder (foto-inzet). De treffers van De Peelkorf kwamen op naam van Tina Janssen (foto, 5x), Rian Litjens en Linda Verlijsdonk (beiden 3x), Lisa Verlijsdonk (2x), Eline Claessens, Nicole Swinkels en Mariska Coopmans. Foto's Henk Lammen.