Oranje Wit wint spannende korfbalderby

IMG_5127Op sportpark De Vlies in Ysselsteyn won Oranje Wit zondag de korfbalderby in de hoofdklasse B tegen De Peelkorf. Na een spannend duel spraken de cijfers op het scorebord in het voordeel van de gasten uit Leunen: 12-15. Voor de pauze bleven beide ploegen in elkaars spoor, maar ging Oranje Wit door drie treffers op rij in de slotminuten met een voorsprong de rust in: 4-7. In de tweede  helft ging de thuisploeg verbeten op jacht naar een beter resultaat. Rozan Romme bracht met haar eerste treffer van de dag het verschil in de slotfase zelfs terug tot  een doelpunt (12-13), waarna Oranje Wit genadeloos terugsloeg en via treffers van de zussen Aniek en Maureen Drabbels de punten mee naar Leunen nam.

Voor De Peelkorf scoorden  Marly van Asten (3x), Linda Verlijsdonk, Lisa Verlijsdonk en Nicole Swinkels (allen 2x), Rian Litjens, Eline Claessens en Rozan Romme. De treffers van Oranje Wit kwamen op naam van Maureen Drabbels (foto-inzet) en Aniek Drabbels (beiden 5x), Janne Gellings en Marloes Michels.