De Peelkorf wint korfbalderby

IMG_2884Op sportpark De Heesakker in Oirlo/Castenray won De Peelkorf zondag in de hoofdklasse B de korfbalderby tegen SVOC'01: 9-15. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging de strijd tot aan 4-4 gelijk op. De gasten namen vervolgens een 4-6 voorsprong, waarna SVOC'01 met drie treffers op rij toch de rust in ging als bovenliggende partij: 7-6. Na de pauze nam De Peelkorf het heft in handen en boog de achterstand om in een 7-10 voorsprong. Het team van coach Joop Ouderland sloeg daarmee het beslissende gaatje en won uiteindelijk verdiend met zes treffers verschil de aantrekkelijke korfbalderby. "Tot de rust konden we het goed bijbenen. In de tweede helft moesten we uiteindelijk buigen", aldus aanvoerster Yvonne Classens (foto) van SVOC'01. De zwangere Classens speelde na twaalf seizoenen in SVOC'01 1 haar laatste duel voor de tricolores. Collega-aanvoerster Lisa Verlijsdonk (foto-inzet) was blij met de zege: "Na rust hebben we het verschil gemaakt. Wisten we de kansen te benutten en afstand te nemen." De treffers van SVOC'01 kwamen op naam van Yvonne Classens (3x), Elien Nabben Kelly Wismans, Marloes Cox, Rian Willems, Astrid Classens en Debbie Wismans. Voor De Peelkorf scoorden Rian Litjens en Linda Verlijsdonk (beiden 3x), Lisa Verlijsdonk en Tina Janssen (beiden 2x), Marly van Asten, Nicole Swinkels, Rozan Romme, Mariska Coopmans en Eline Claessens. Foto's Henk Lammen.