Afbeelding

Bijenlolly

Column

Ik zie het al helemaal voor me over een jaartje of twee, drie. Het is prachtig weer, ik heb (opnieuw) geen zin om te koken en besluit om een bezoek te brengen aan een nieuw restaurant in het inmiddels tot centrum voor de wereldwijde insectenkweek uitgegroeide Venray. Het ziet er bij binnenkomst erg groen uit en overal vliegen bijen en wespen in de rondte en krioelen mieren, meelwormen, torretjes en sprinkhanen over de vloer. De hitte uit de keuken komt me tegemoet en ik word allerhartelijkst ontvangen door een charmante dame die me direct fruitvliegjes op een boterham aanbiedt. 'Specialiteit van het huis, meneer! Maar we hebben ook heerlijke salades met beestjes erin!' Ik denk eerlijk gezegd dat ik mijn slabbetje niet uit mijn tasje haal om plaats te nemen in restaurant 'De Verrukkelijke Vlieg', 'De Sappige Sprinkhaan' mag van mij ook, maar rap en heel hard gillend die tent uit ren. Er wel voor zorgend dat ik de deur goed sluit, voordat ik een hele zwerm bijen, muggen of andere vliegende insecten die kunnen steken en per se door mij willen worden opgegeten, achter me aan krijg. Insecten eten? Ik ken het niet en wil het ook niet weten! Wat Hannes niet kent, dat eet ie niet. Er is nog heel wat promotie voor nodig voordat ik achter een bordje meelwormen zit! Waarom wel een biefstuk eten en geen insect? Nou, als ik een biefstuk eet, zie ik niet de hele koe voor me, maar bij een insect valt mijn oog wel meteen op al die vleugels, ledematen en andere aanhangsels. Nee, ik zie het nog niet zo snel gebeuren dat ik over twee jaar aan een zoete bijenlolly zit! Of kun je die voor een prikkie kopen?

Hannes

Uit de krant