Afbeelding

Love is in the PVV

Column

Als lentekriebels al in de PVV toeslaan, dan moeten ze wel echt goed zijn dit jaar. En als Fleur Agema haar partijgenoot Wilders al vergelijkt met een blonde cupido, dan moet ze of sterk spul snuiven in Den Haag of wel heel verliefd zijn. Ik vermoed dat laatste na het lezen van haar column. Haar tekst ademde bijna de roze wolk waar ze zich op bevindt.

In haar wekelijkse column voor FAB Magazine beschreef Agema maandag dat zij verliefd is geworden. Jippie! Op partijgenoot Léon, met een streepje naar extreemrechts op de 'e'. Dit weekend dachten we nog even dat Kim en Kanye het koppel van het jaar wel moesten worden. Nou, dat boeit dus niet meer. In Nederland hebben we Léon en Fleur. Die straks net als de Kimye's ook hun eigen relatieafkorting krijgen, zoals Léfleur of Fléon. Of  kunnen we ze beter FléGeerton noemen? Want van het alziend partij-oog kunnen we niet anders dan verwachten dat hij straks als ware toezichthouder tussen Léon en Fleur op de bank zit. Of als plakje kaas gesandwicht wordt door de twee tortelduifjes in bed.

Eerlijk is eerlijk, Fleur heeft het wel goed voor elkaar. De 'donkere god', zoals ze hem zelf noemt, is zes jaar jonger en heeft jaren geleden ook nog eens meegedaan met Popstars. Een zingende toyboy, wat wil een vrouw nog meer?... Een kind natuurlijk! Want met haar 37 jaar gaan die eierstokken (in ieder geval haar rechter) toch op een gegeven moment flink rammelen. En als Léon dan vanuit zijn rechterbal wat wit zaad weet te schieten, dan weet ik zeker dat daar een nieuw PVV-partijlid uit kan ontstaan.

Aaahh, nu snap ik die Wilders. Dat is zijn uiteindelijke intentie met deze koppeltruc. Het vinden van een opvolger. En omdat hij zelf geen kinderen heeft, is hij binnen de partij op zoek gegaan naar een trouwe PVV-papa en -mama om hem een PVV'er te schenken. Nee, geen Partij Voor de Vrijheid'er, maar een PlaatsVerVanger. Oohhh. Zeg dat dan Fleur.

______________
Marit Brugman is redacteur bij Peel en Maas TV en heeft Televisiewetenschappen gestudeerd.
Je kunt haar ook volgen op Twitter via: www.twitter.com/marit90

Uit de krant