Wout Poels zevende in Tirreno

Wout Poels is op de zevende plek geëindigd in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. De renner van Sky reed dinsdag een uitstekende afsluitende tijdrit en steeg daardoor drie plekken in het algemeen klassement. Bauke Mollema (Trek) slaagde er niet in om leider Nairo Quintana (Movistar) bij de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico te passeren in het klassement. De Nederlander was 21 seconden sneller dan de Colombiaan in de zevende etappe, maar moest 39 seconden goedmaken. Mollema handhaafde zich daarmee wel op plek twee. Wout Poels zegevierde zaterdag in de vierde rit van de Tirreno en reed de dag daarna in de leiderstrui. Die raakte hij meteen weer kwijt aan Quintana. In de afsluitende tijdrit werd Poels 24e. Enkele concurrenten in het algemeen klassement reden een stuk langzamer, waardoor de in Meerlo woonachtige Poels van de tiende naar de zevende plek klom in het klassement. Fabian Cancellara, teamgenoot van Mollema bij Trek, won de tijdrit over tien kilometer in San Benedetto Del Tronto in 11 minuten en 23 seconden. 'Ik ga met een goed gevoel naar huis, meldt Poels op Twitter. Foto: CPS.