Afbeelding

Maria en Thoone trefzeker in Jupiler League

Sport

Gianluca Maria (22) en Freek Thoone (29)  waren vrijdagavond in de Jupiler League trefzeker voor hun clubs. Vleugelaanvaller Maria uit Venray, die deze week overstapte van MVV naar hekkensluiter RKC en bij de Waalwijkse club op amateurbasis het seizoen afmaakt, scoorde bij zijn debuut in de 64ste minuut de tweede treffer in het verrassend met 3-0 gewonnen thuisduel met de nummer twee op de ranglijst, Roda JC. Freek Thoone, die vorige week zijn contract met Achilles'29 met twee seizoenen verlengde, maakte in de 73ste minuut de 2-0 in het thuisduel met Jong PSV. De spits uit Leunen miste in de eerste helft, bij een 1-0 voorsprong, een penalty. De Groesbeekse ploeg won het duel met 2-0. Voor Thoone was het zijn zesde treffer van het seizoen. Foto: Henk Lammen.