Klinkende overwinning De Peelkorf

Ysselsteyn

De Peelkorf won zondag in de strijd tegen degradatie in de hoofdklasse B met klinkende cijfers van De Merels: 16-11. De thuisploeg nam in sporthal De Wetteling voor de rust een 7-3 voorsprong. Na de pauze kwamen de gasten uit Melderslo sterk terug en zelfs langszij: 7-7. In die fase toonde De Peelkorf enorme veerkracht en liep via 12-8 uit naar een dik verdiende overwinning. Voor De Peelkorf scoorden Lisa Verlijsdonk (4x), Mariska Coopmans, Marly van Asten, Linda Verlijsdonk, Paula van Vegchel en Nicole Swinkels (allen 2x), Rian Litjens (op de foto rechts) en Sharon Wismans de doelpunten. "Een goed begin van het nieuwe jaar", aldus een tevreden coach Tieneke Roffel na de zege van haar ploeg. "We hebben moeilijke maanden achter de rug, met vooral ook veel blessures. Dit is een mooie opsteker om onze doelstelling voor de tweede helft van de zaalcompetitie, handhaving, te bewerkstelligen." Foto Henk Lammen.