De Peelkorf onderuit in Schijndel

Ysselsteyn

IMG_3590In de hoofdklasse B verloren de korfbalsters van De Peelkorf zondagavond de uitwedstrijd tegen Avanti: 14-11. Na de teleurstellende resultaten in de afgelopen weken namen bij De Peelkorf de tweede-elftalspeelsters Rozan Romme en Nicole Swinkels (foto) de plaatsen in van Eline Claessens en Margo Strijbosch. De thuisploeg nam in de openingsfase een ruime voorsprong (6-1) en ging met 8-2 rusten. In de tweede helft kwamen de Ysselsteynse korfbalsters uitstekend terug tot 10-8. In de slotfase moesten de gasten echter alsnog buigen tegen de nummer twee op de ranglijst. Door de nederlaag blijft De Peelkorf in de onderste regionen en moet strijd leveren tegen degradatie. "Toch biedt vooral de tweede helft perspectief voor de komende weken", aldus speelster Sharon Wismans (foto-inzet). "We stonden verdedigend uitstekend en ook aanvallend kregen we genoeg kansen. We kunnen met een positief gevoel de komende weken tegemoet zien." Voor De Peelkorf scoorden Nicole Swinkels (3x), Linda Verlijsdonk en Sharon Wismans (beiden 2x), Rozan Romme, Lisa Verlijsdonk, Rian Litjens en Paula van Vegchel. Archieffoto's Peel en Maas: Henk Lammen.