Myrthe Moorrees uitblinkster

Myrthe Moorrees was vrijdagavond in de BeNe League de uitblinkster in het thuisduel van PSV/FC Eindhoven met de Belgische hekkensluiter OH Leuven: 3-0. De 19-jarige Venrayse scoorde in de eerste helft van afstand de eerste twee treffers voor de Eindhovense ploeg. De eindstand stond al na de eerste helft op het scorebord. Vlak voor het rustsignaal scoorde Ibtissam Bouharat de 0-3 voor de sterk spelende thuisploeg. OH Leuven wist nagenoeg geen enkele kans te creëren. Moorrees, die vorig seizoen na het faillissement van de vrouwentak van FC Utrecht overstapte naar PSV/ FC Eindhoven, scoorde beide treffers van buiten de zestien. 'Mijn specialiteit, zegt ze met een lach. 'Ik dacht: ik probeer het maar een keer en dan moet het een beetje meezitten. Beide schoten van buiten de zestien verdwenen keurig in de lange hoek buiten het bereik van de keepster. Het heeft lang geduurd, maar ik ben ontzettend blij met mijn eerste twee treffers voor PSV/FC Eindhoven. PSV/FC Eindhoven klimt door de overwinning een plek op de ranglijst en staat na negen speelrondes op de vierde plaats. Aanstaande vrijdag wacht het topduel tegen Ajax op sportcomplex De Toekomst. Donderdag in Peel en Maas een interview met Myrthe Moorrees. Foto: Goalphoto.