Oranje Wit verliest topper

Algemeen

De korfbalsters van Oranje Wit verloren zondag nipt de topper in de hoofdklasse A tegen De Horst. In sporthal Heuvelland in Groesbeek hield de thuisploeg na een spannende wedstrijd de punten in eigen huis: 10-9. De gasten uit Leunen gingen uitstekend van start en namen voor de rust een voorsprong van drie treffers: 2-5. In de slotfase kwam De Horst echter terug en gingen beide ploegen met een 5-5 stand rusten. Na de pauze liep De Horst uit naar 9-6. Oranje Wit toonde veerkracht in de slotfase en kwam tien minuten voor het einde op gelijke hoogte: 9-9. De Horst pakte vervolgens opnieuw een voorsprong, waarna Oranje Wit in de spannende slotminuten geen kans meer zag om opnieuw langszij te komen. 'We zijn vandaag de morele winnaar, maar uiteindelijk koop je daar niks voor, verzuchtte coach Erwin Dijkstra van Oranje Wit na afloop. 'We hebben uitstekend gespeeld, staan echter wel met lege handen. Voor Oranje Wit scoorden Yvonne Theunis (3x), Dionne Drabbels en Janne Gellings (foto) (beiden 2x), Kim Hendrix en Karlijn Stevens. Foto Henk Lammen