Freek Thoone scoort tegen De Graafschap

Sport

Freek Thoone scoorde zaterdagavond in het uitduel van Achilles'29 met De Graafschap in blessuretijd zijn negende goal in de Jupiler League. De spits uit Leunen, die in de belangstelling van de ploeg uit Doetinchem staat, maakte in de slotseconden van het duel uit een strafschop de 2-2. Achilles'29 leek een moeilijk avondje tegemoet te gaan in Doetinchem, want na drie minuten keek de Groesbeekse ploeg al tegen een 1-0 achterstand aan door een benutte strafschop van Anco Jansen. De spits van De Graafschap mocht in de negentiende minuut opnieuw vanaf de stip aanleggen, maar faalde ditmaal. Nog voor rust maakte Achilles'29 de gelijkmaker. Levi Raja Boean was trefzeker: 1-1. Na rust was het voor de toeschouwers op De Vijverberg lang wachten op meer doelpunten. In de 84ste minuut werd het thuispubliek uiteindelijk bediend. Nathan Kasabele leek voor de winnende treffer te tekenen. Tot de 92ste minuut, toen Freek Thoone zijn visitekaartje afgaf door koelbloedig vanaf de strafschopstip te scoren: 2-2.