Afbeelding

Column: Wijn en bier

Column

De Nationale Week van de Croquet is in volle gang. Heerlijk, toch? Ja, ik hou wel van een vet kroketje. De gewone vleeskroket gaat er wekelijks zeker een keer in, maar ook de goulash- en satékroket staan regelmatig op het menu in huize Hannes. Ligt het broodje kroket echter ook op het bordje van al die broodjeszaken die de deuren in Venray openen? Ik denk het niet, hoop natuurlijk van wel, maar vraag me meteen af wat we toch moeten met drie nieuwe broodjeszaken in Venray? Is er nog droog brood in die branche te verdienen? Schijnbaar wel, al richten Brownies  and Downies, Bufkes en Subway zich naar verluidt vooral op de snelle en gezonde hap! Prima, maar dan krijg je mij er niet veel zien. Ik ben meer de man van hoogstaande culinaire gerechten als friet, pizza en kroket!  Bij mij zit de smaak niet tussen mijn oren, maar in mijn mond. En die mond zat afgelopen vrijdag tijdens Smaak zit tussen je oren en zaterdag tijdens het prachtige Oktoberfeest in Venray bomvol. Vrijdag met culinair hoogstaande streekgerechten en wijn uit de regio, zaterdag met bier en een heel stel Duitse bierworsten. Ja, zeker zaterdag heb ik me kostelijk vermaakt, vooral ook vanwege al die vrouwtjes in hun Dirndl-jurkje. Venray mag dan rond de elf opticiens tellen, maar met mijn oogjes en het vrouwelijke schoon in Rooj is niks mis! Prachtig, Rooj, ga lekker door met feesten! De vastelaoves-cd is al opgenomen, we staan aan de vooravond van de elfde van de elfde en dus ben ik klaar voor een nieuw vastelaovesseizoen. Alleen moet ik nu even iets tegen de hoofdpijn pakken, want bier na wijn geeft venijn. Volgend jaar draai ik mijn Venrays eind-oktoberweekendprogramma toch maar om, want wijn na bier geeft plezier. Finimal, mijn beste vriend, waar ben je? Je bent maandag toch niet weggewaaid? Hannes

Uit de krant