Lake Valley verliest topper

Venray

Lake Valley verloor vrijdag in Amsterdam de topper in de eredivisie met 6-2 van landskampioen Os Lusitanos. De sterke thuisploeg was een maatje te groot voor de Venrayse zaalvoetbalsters. Lake Valley trad aan zonder de geblesseerde Ilse Hennen en Lindsay Gabriël, die voor vier duels is geschorst. Binnen vier minuten keek Lake Valley al tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor de pauze scoorde Sharon Figge de 2-1. Nog voor rust verruimde Os Lusitanos de marge weer: 3-1. In het begin van de tweede helft liep de thuisclub uit naar 5-1. Even later kreeg Jessie Philipsen de rode kaart toen ze trapte naar een tegenstander. De coach van Os Lusitanos werd door de arbiter naar de tribune gestuurd vanwege het handtastelijk opstreden tegen de Venrayse keepster Linsey Philipsen. Het gebeurde tijdens een blessurebehandeling. Met een afstandschot bracht Sharon Figge de stand op 5-2. In de slotfase liep Os Lusitanos uit naar 6-2.