Wout Poels houdt knap stand

De Columbiaan Nairo Quintana won zaterdag de twintigste etappe van de Tour de France. In de slotklim ontdeed hij zich van zijn medevluchters Joaquim Rodriquez en geletruidrager Chris Froome die tweede en derde werden. Wout Poels kwam in opnieuw een zware bergetappe knap als 23e binnen met een achterstand van 5.22 minuten op ritwinnaar Quintana. In het algemeen klassement steeg de renner uit Blitterswijck opnieuw een plek. Hij staat nu 28e met 56.30 minuten achterstand op Froome. Na de voorlaatste etappe zijn de kaarten geschud in de honderdste Tour de France. Met alleen nog de rit in Parijs voor de boeg is het wel duidelijk dat de Brit Chris Froome Tourwinnaar wordt. De Columbiaan Quintana deed zaterdag goede zaken door de etappe te winnen en daarnaast op te schuiven naar de tweede plaats in de algemene rangschikking. Ook de Spanjaard Rodriquez sloeg zijn slag. Hij werd tweede in de etappe en schoof op naar de derde plaats. Grote verliezer was oud-winnaar Alberto Contador die van de tweede naar de vierde plaats duikelde en zondag dus niet op het podium staat. Foto: Cor Vos.