Lucie Houwen Europees kampioen

De Nederlandse rolbasketbalsters zijn zaterdagmiddag in Frankfurt Europees kampioen geworden. In een spannende finale werd gastland Duitsland met 56-57 verslagen. Lucie Houwen uit Leunen maakt deel uit van Oranje maar kwam in de eindstrijd niet in actie. Nederland stond bij de rust met 23-25 voor. Na het derde kwart van tien minuten ging Nederland met vijf punten verschil aan de leiding: 37-42. In het laatste kwart leek Oranje een onbedreigde zege tegemoet te gaan door de voorsprong uit te breiden naar meer dan tien punten. In de slotfase kwam Duitsland sterk terug en verkleinde de achterstand tot twee punten met nog twee minuten op de klok: 51-53. In de slotminuten werd het ongemeen spannend. Uitblinkster Inge Huitzing bracht met een benutte vrije worp de voorsprong opnieuw op twee punten: 55-57. In de slotseconden kreeg Duitsland ook nog twee vrije worpen, maar wist er maar eentje van te benutten. Met het kleinst mogelijke verschil pakte Nederland verdiend de Europese titel. Foto Henk Lammen (archief Peel en Maas)