Afbeelding

Column: Knor

Column

De Regio Venlo is uitgeroepen tot Hoofdstad van de Smaak? Heerlijk, toch, die herkansing? Op de Floriade stonden 'we' in het Huis van de Smaak immers in veel te lange rijen te wachten op een bakje met één armzalige champignon of één 'Alleen op de wereld'-asperge. Ik hoop dan ook dat die lekkere streekgerechten zich de komende smaakvolle maanden op ons bordje niet als de arme vondeling 'Remi' uit het boek van de Franse schrijver Hector Malot  gaan voelen. Wat voor mij smaakvol eten is? Nou, heel simpel: ik hou van een grote lap vlees, veel friet, nog meer mayonaise, appelmoes, en, in het seizoen, asperges met een eitje. Heerlijk! Maar ook een Chinees tomatensoepje op z'n tijd gaat er wel in, net als een aardappelkroketje op een bedje van zuurkool met spek! Nee, ik ben niet zo iemand die houdt van al dat dure, culinaire gedoe. Na een bezoek aan een of ander deftig restaurant, u kent ze wel, die waar je het eten op je bord met een loep moet zoeken, heb ik altijd weer de neiging om nog even naar de Mc Donald's te crossen. Vooral voor die cheeseburgers en die 'grand royal' rij ik maar wat graag een blokje om. Ja, sorry, ik ben gewoon iemand die met een bolle buik naar huis toe wil, een schrokop, die het liefst cola drinkt bij het diner. Rode of witte wijn? Nee, daar maak je mij niet blij mee. Waar je mij wel gelukkig mee maakt, is een sappig stukje varkensvlees en die krachtige vleesjus van Knorr. Gelukkig hebben we in onze gemeente genoeg knorretjes. Venray telt immers de meeste varkens van ons land, ruim 600.000! En daar ben ik een van de knorrigste van, zeker weten! Hannes

Uit de krant