Afbeelding

Column: Wok

Column

Ik dacht eerlijk gezegd dat de hype al over was. Nee, ik ben er eerlijk gezegd nooit een fan van geweest. Ik vind het net zo onhygiënisch als een warm en koud buffet aan het eind van een bruiloft. U kent dat beeld toch wel. Het sein 'het buffet is open' is nog maar amper gegeven, of alle gasten met een drankje te veel achter hun kiezen, stormen op de tomatensoep, de kipsaté, de goulash en de zalmforel af om er vervolgens, zuchtend en zwetend boven de gerechten, zo veel mogelijk van op een bord te mikken. Na een minuut of vijf zit het mes uit het potje met de kruidenboter onder de tapas, vind je in de huzarensalade een stukje beenham en in je aspergerolletje een gehaktballetje, staan de drumsticks in de toetjesschaal en kun je gevulde eieren serveren met slagroom. En er zit er ook altijd wel eentje met z'n vingers in de chocolademousse, want 'je moet toch eerst proeven wat je eet'. Venray krijgt er waarschijnlijk een hip wokrestaurant bij, veel succes, maar mij zul je er niet zien. Geef mij maar hutspot met hachee, ook midden in de zomer, met een fris yoghurtje na. Sambal bij? Nee, doe maar wat mayonaise! Hannes

Uit de krant