Venray wint bekerduel op valreep

Venray

Hoofdklasser Venray behaalde zaterdagavond op het kunstgras in Sevenum een benauwde 1-2 bekerzege op derdeklasser Sparta'18. Vlak na rust werd een doelpunt van Koen Verlinden ten onrechte niet toegekend. Een Sparta-verdediger haalde de bal royaal achter de lijn weg. In de 65e minuut nam de Sevenumse ploeg  tegen de verhouding de leiding: 1-0. Trainer Harry Blokhuis paste direct een dubbele wissel toe en Paul Jans en Bas Joosten kwamen binnen de lijnen. Toch moest de Venrayse aanhang tot de 88e minuut wachten op de gelijkmaker. Bas Joosten kopte raak uit een corner van Tom van Bergen: 1-1. In de blessuretijd ontsnapte Venray aan een strafschoppenserie. Een vrije trap van Tom van Bergen belandde op de lat en de attente Bas Joosten scoorde met een kopbal: 1-2. Vlak voor het einde had Joosten zijn derde treffer kunnen scoren, maar de bal belandde op de binnenkant van de paal. Venray gaat door naar de vijfde ronde.