Aanhouding 'zeilensnijders'

Venray

Na de melding van een alerte vrachtwagenchauffeur heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag vier mannen aangehouden die worden verdacht van het kapotsnijden van vrachtwagenzeilen.

Een vrachtwagenchauffeur zag rond half drie op de  parkeerplaats Romeinse Put aan de A73 in Venray  een personenauto stoppen. Hij zag de mannen vervolgens het dekzeil van een andere vrachtwagen opensnijden. De chauffeur claxonneerde om zijn collegachauffeur te waarschuwen. De mannen in de personenauto reden vervolgens snel weg.

De gealarmeerde politie trof de auto even later aan bij de afslag Horst-Noord. De vier inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek wees uit dat op de parkeerplaats Romeinse Put van een achttal vrachtwagens het zeil was opengesneden. Op dit moment is niet bekend of er lading gestolen is. Het viertal, een 28-jarige man uit Sittard, een 31-jarige Joegoslaaf zonder vaste woon-of verblijfplaats en twee 33-jarigen, een uit Lommel (B) en de ander uit Den Haag, zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Uit de krant