Handbaldames winnen bekerkraker

De handbaldames van Manual wonnen zondagmiddag  de bekerkraker tegen Esia. In de sporthal in Gulpen nam de Venrayse ploeg na de reguliere speeltijd (12-12) de beslissende strafworpenserie beter dan de thuisploeg: 1-2. Manual begon sterk en nam in de beginfase van de eerste helft een ruime 0-3 voorsprong, maar keek bij de rust toch tegen een 3-8 achterstand aan.  In de tweede helft kwam Manual sterk  terug en eindigde het bekerduel in 12-12. "Wat een wedstrijd", reageert Manual-speelster Ankie Billekens direct na afloop. "We waren totaal niet scherp in de afronding, maar uiteindelijk zijn we goed teruggekomen." Held van de dag aan Venrayse zijde  was Manual-keepster Carole Swinkels, die vier strafworpen wist te keren en er zelf een benutte. Ook Ankie Billekens scoorde in  de beslissende strafworpenserie. Doelpuntenmakers in reguliere speeltijd: Bo Kersten (6), Conny van Tilburg (4) en Loes van Dijk (2).