Afbeelding
Foto: Hoedemaekers Venray

Onderscheidingen voor vrijwilligers De Wis

Algemeen Castenray

Ben van Eck (72) uit Castenray is afgelopen zaterdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast ontvingen Toos Sommers-Geerets (57), Wim Classens (74) en Ger Smits (77), allen uit Castenray, een waarderingspenning van de gemeente Venray. De onderscheidingen werden in gemeenschapshuis De Wis in Castenray uitgereikt door burgemeester Michiel Uitdehaag. 

Ben van Eck is sinds 2004 tot en met de dag van vandaag buitengewoon actief als voorzitter, penningmeester, vrijwilliger en organisator voor allerlei organisaties binnen Castenray. Als verduurzamingsexpert van gemeenschapshuizen is hij landelijk actief met het geven van lezingen. Daarnaast is hij al vanaf 2004 penningmeester van jeugd- en gemeenschapshuis De Wis, vanaf 2006 vrijwilliger en technisch ondersteuner bij KBO Castenray, helpt hij met het inrichten en opruimen van de eetzaal voor ouderen, was hij van 2007 tot 2012 voorzitter van SVOC’01 en is hij vanaf 2018 penningmeester van residence De Stek in Castenray. Ook is Van Eck vanaf 2018 organisator van de 50+ dansmiddag.

Waarderingspenningen
Toos Sommers is sinds 2001 lid en vanaf 2004 secretaris van het stichtingsbestuur van gemeenschapshuis De Wis in Castenray.

Naast alle taken als secretaris, is zij een echt manusje van alles voor De Wis. Zij wordt omschreven als een onmisbare schakel in de gemeenschap Castenray en iedereen kan altijd met alle vragen bij haar terecht. Door haar inzet en enorme tijdsbesteding is zij niet meer weg te denken uit het bestuur van het gemeenschapshuis.

Wim Classens is ruim 19 jaar voorzitter van het stichtingsbestuur van gemeenschapshuis De Wis in Castenray. Hij is de bindende factor binnen het bestuur, maar ook naar de diverse organisaties die van het gemeenschapshuis gebruikmaken. Tussen 1986 en 2005 heeft hij vele uren gestopt in de renovatie van het gemeenschapshuis. In januari 2004 werd hij voorzitter van het stichtingsbestuur en had hij met regelmaat overleg met de penningmeester. De laatste jaren vooral over het vraagstuk hoe het gebouw energievrij te maken.

Behalve zijn inzet voor het gemeenschapshuis, heeft Wim Classens ook andere verdiensten. In 1977 werd hij lid van het oprichtingsbestuur van de Castenrayse fanfare en vijf jaar was hij lid van de commissie Muziekfeesten. Ook zat hij acht jaar in de Dorpsraad Castenray en even zolang als afgevaardigde in het Dorpsradenoverleg, het Gehandicaptenplatform Venray en Omroep Venray. Daarnaast was hij zes jaar voorzitter van de peuterspeelzaal en zat hij acht jaar in het schoolbestuur in Castenray.

Ger Smits is al bijna zijn hele leven betrokken is bij het Castenrayse carnaval. Nadat hij in 1971 is uitgeroepen tot prins Ger II van De Schanseknuppels, was hij ook betrokken bij de oprichting van De Ald Prinse Kompeneej (APK). Hiervan was hij 22 jaar voorzitter. Hij stond bekend om zijn korte, bondige speeches die vaak tot hilariteit leidden. Hij verricht nog steeds hand-en-spandiensten en staat altijd klaar om te helpen.

Ook is hij vanaf 2000 een betrokken bestuurslid van Gemeenschapshuis De Wis. Tijdens de renovatie was hij medekartrekker van alle werkzaamheden.

Uit de krant