Afbeelding
Foto: Julien Eichinger

NOC*NSF Nationale Sportweek in de startblokken

Algemeen Overige sporten Sport Venray

De spelen beginnen: op vrijdag 15 september wordt de NOC*NSF Nationale Sportweek 2023 officieel geopend. Locatie is het Schouwburgplein in Venray. Tot en met 24 september staat de gemeente Venray in het teken van Sport geeft je een boost. Ontdek en doe mee! De hele week door worden er in de hele gemeente diverse sport- en beweegactiviteiten georganiseerd. 

De NOC*NSF Nationale Sportweek 2023 komt naar Venray om een actieve leefstijl onder de aandacht te brengen en te vieren. Venray kent een breed scala aan sport- en beweegmogelijkheden. De Nationale Sportweek biedt een podium voor lokale sport- en beweegaanbieders om hun aanbod in de schijnwerpers te zetten. Ook organisaties op het gebied van een gezonde leefstijl, wijk- en dorpsraden én inwoners zijn uitgenodigd om activiteiten te organiseren.

Sportieve aftrap 
De NOC*NSF Nationale Sportweek begint met de 10@10 Challenge op het Schouwburgplein in Venray. Vanaf 09.30 uur komen zo’n 400 leerlingen en leerkrachten van basisscholen in de gemeente Venray samen met het college van B en W, Janssen Dansen & Sporten en atlete Maureen Ellsworth (TeamNL) in beweging. Doel: in tien minuten tien verschillende sporten ontdekken. Van dribbelen met een basketbal, tot de schoolslag bij zwemmen en het serveren bij tennis. Benieuwd? Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Uitgebreid programma
Sporten en bewegen kent vele facetten. Daarom is het programma tijdens de Nationale Sportweek zo divers mogelijk. Van wandelen en hardlopen tot fietsen, alles komt aan bod. En dat zo inclusief mogelijk: voor jong en oud, met of zonder beperking. Zo vinden er op vrijdag 15 september, rondom de doorkomst van de social run, allerlei festiviteiten plaats op Servaashof. Op zaterdag 23 september gaan ATV Venray en de Atletiekunie op zoek naar de snelste man en vrouw van Venray tijdens de Urban Athletic Series op het Schouwburgplein. Komen kijken of meedoen? Iedereen is welkom! Het volledige programma is hier te vinden.

Om het diverse aanbod van sport- en beweegactiviteiten in Venray te coördineren en toegankelijk te maken voor alle inwoners, heeft de gemeente het Meedoen Platform gelanceerd. Dit online platform, te bereiken via www.meedoen.venray.nl, biedt specifiek voor de Nationale Sportweek een overzicht van gratis kennismakingsactiviteiten bij sport- en beweegaanbieders voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit initiatief wil niet alleen inwoners enthousiasmeren en inspireren om actief te worden, maar biedt tevens sport- en beweegaanbieders een platform om hun aanbod breder te promoten.

Uit de krant