Leerlingen van De Keg ontvingen de eerste Meedoen-boekjes.
Leerlingen van De Keg ontvingen de eerste Meedoen-boekjes. Foto: Persfoto

Het Meedoen Platform: ontdek het sportaanbod in Venray en doe mee

Algemeen Sport Wonen en Leven Jeugd en Jongeren Onderwijs Werk en Economie Economie

Venray Beweegt heeft op maandag 4 september het nieuwe Meedoen Platform gelanceerd. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich hier inschrijven voor gratis kennismakingsactiviteiten bij Venrayse sport- en beweegaanbieders tijdens en rond de NOC*NSF Nationale Sportweek. Wethouders Martin Leenders en Wim de Schryver reikten samen met judoka en olympisch medaillewinnares Sanne van Dijke de eerste Meedoen-boekjes uit aan leerlingen van basisschool De Keg.

Voorafgaand aan de uitreiking luisterden de kinderen aandachtig naar het verhaal van Sanne. Over haar kennismaking met sport, welke boost sporten haar geeft en over haar judo-carrière. Daarna werd het nieuwe Meedoen Platform gepresenteerd aan de kinderen. De middag werd afgesloten met een judoactiviteit en een handtekeningen- en fotosessie in de speelzaal.

Kinderen kunnen zich via www.meedoen.venray.nl inschrijven voor één of meerdere activiteiten van de deelnemende sport- en beweegaanbieders. Het Meedoen Platform is een initiatief van Venray Beweegt en de opvolger van de Jeugd-, Sport-, en Cultuur-Kennismakingsdagen in Venray. Hoofdoel: een plek creëren waar alle inwoners van de gemeente Venray elke dag activiteiten kunnen zoeken en boeken. Wethouder Martin Leenders gelooft in het succes hiervan: “Doen wat je leuk vindt, dat is het allerbelangrijkste. Dat geldt voor alles en zeker ook voor sport. Ontdekken wat jou gelukkig maakt, binnen jouw eigen mogelijkheden en wensen. Het Meedoen Platform schetst een mooi beeld van het Venrayse aanbod op het gebied van sport en bewegen. Neem gerust een kijkje op www.meedoen.venray.nl, zeker de moeite waard!”

Tijdens en rondom de Nationale Sportweek (15 t/m 24 september) openen sport- en beweegaanbieders in de gemeente Venray hun deuren speciaal voor onze jeugd. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen in september gratis kennismaken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Van bowlen tot scouting en van dansen tot tennis. Alle aanbieders die meedoen, komen voorbij in het Meedoen-boekje. De boekjes worden deze week op alle basisscholen in de gemeente Venray uitgedeeld aan de kinderen.

Uit de krant