Frank Arts overhandigt de Opperpiëlhaaskieps aan burgemeester Michiel Uitdehaag.
Frank Arts overhandigt de Opperpiëlhaaskieps aan burgemeester Michiel Uitdehaag. Foto: eigen foto

Opperpiëlhaaskieps voor burgemeester Uitdehaag

Algemeen Carnaval Centrum Cultuur en Uitgaan Economie Geschiedenis Jeugd en Jongeren Wonen en Leven

Zodra de zomer op zijn einde loopt en de ‘r’ weer in de maand komt, beginnen de eerste vastelaoveskriebels weer te komen. De voorbereidingen op het nieuwe vastelaovesseizoen worden in gang gezet en daar hoort dit jaar ook een speciale handeling bij.

Op dinsdag 11 juli werd Michiel Uitdehaag door gouverneur Emile Roemer geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Venray. Bij deze functie als burgemeester hoort tijdens de vastelaovesdagen nog een belangrijke functie, namelijk die van Opperpiëlhaas van de gemeente Venray. Om in februari deze functie goed te kunnen vervullen en in die hoedanigheid herkenbaar te zijn, heeft de kersverse burgemeester onlangs op het gemeentehuis de bijbehorende Opperpiëlhaaskieps mogen ontvangen uit handen van Frank Arts, voorzitter van vastelaovesvereniging de Piëlhaas.

De komende maanden heeft burgemeester en Opperpiëlhaas Uitdehaag de tijd om zich voor te bereiden op zijn eerste Roojse vastelaovend, waarin hij tijdens de sleuteloverdracht tijdelijk de macht over de gemeente zal overdragen aan de doorluchtige hoogheden van Venray.


Uit de krant