Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Persfoto
Ingezonden

Zorgtoeslag in 2021

  Advertorial

De meeste Nederlanders hebben inmiddels bericht gehad van hun zorgverzekeraar aangaande de zorgpremie voor 2021. Het zit er dik in dat jij aankomend jaar meer gaat betalen voor jouw zorgverzekering. Heb jij alleen een basisverzekering met standaard eigen risico? Dan betaal je al snel meer dan 100 euro per maand. Gelukkig hoef je dit bedrag niet altijd volledig uit eigen zak te betalen. Je kunt namelijk in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Benieuwd hoe het zit met de zorgtoeslag in 2021? Dan ben je hier aan het juist adres. Wij zetten in deze tekst namelijk de belangrijkste zaken met betrekking tot de zorgtoeslag voor jou op een rijtje.

Hoeveel zorgtoeslag krijg jij?
Aangezien de zorgpremie van vrijwel iedere zorgverzekering stijgt, betekent dit dat vrijwel heel Nederland meer gaat betalen voor zorg. Voor vermogende mensen is deze verhoging geen groot probleem. Toch zijn er ook genoeg Nederlanders voor wie deze verhoging grote gevolgen kan hebben. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt zorgtoeslag mogelijk uitkomst.

Net als de zorgpremies stijgt de zorgtoeslag in 2021 ook. Hierdoor hoeft de verhoging van de premie voor jou geen grote gevolgen te hebben. Je moet alleen wel weten dat de hoogte van de zorgtoeslag in 2021 afhangt van een aantal factoren. Zo kijkt de Belastingdienst bijvoorbeeld naar jouw inkomen. Als eenpersoonshuishouden mag je bijvoorbeeld niet meer dan 31.138 euro verdienen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag. Voor meerpersoonshuishoudens ligt deze grens op 39.979 euro. Benieuwd of en hoeveel zorgtoeslag jij in 2021 krijgt? Dan kun je jouw zorgtoeslag berekenen.

Bespaar op jouw zorgverzekering
Krijg je geen of (te) weinig zorgtoeslag? Denk dan niet dat je niets kunt doen aan de premieverhoging. Jij kunt namelijk overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Mogelijk betaal je hier wel minder zorgpremie dan bij jouw huidige verzekeraar. Om dit te achterhalen, Maak je een vergelijking. Dit kan makkelijk en snel via een vergelijkingssite. Kun jij nauwelijks besparen door over te stappen? Verhoog dan jouw vrijwillig eigen risico met 100, 200, 300, 400 of 500 euro. Waarom je dit zou doen? Omdat jouw zorgpremie hierdoor daalt. Is jouw zorgtoeslag in 2021 niet toereikend? Dan betekent dit niet dat je niet kunt besparen op jouw zorgverzekering.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten