Afbeelding
Foto: Sendar Media

Uitvaartverzekering - Advertorial

Advertorial

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent voor uw begrafenis of crematie. De kosten die bij een uitvaart komen kijken worden gefinancierd door een uitvaartverzekering. Echter zijn er verschillende soorten, met een natura uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de producten en diensten.

Dekking

Bij het afsluiten van een natura uitvaartverzekering kiest u een pakket aan producten en diensten Deze producten en diensten worden volledig door een uitvaartverzorger geregeld op het moment van overlijden, uw nabestaanden hebben hier geen omkijken naar. Uiteraard hebben zij indien gewenst wel inspraak en kunnen zij zaken overnemen van de uitvaartverzorger.

Producten en diensten waaraan u kunt denken zijn onder andere het aantal rouwkaarten, de catering, volgauto's en de kist. U kiest een pakket waarin deze zaken geregeld zullen worden en ook tot in welke mate. Hoe uitgebreider, hoe hoger de maandpremie zal oplopen. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u de dekking ook nog achteraf wijzigen. Het is belangrijk om goed te kijken wat gedekt wordt binnen een bepaald pakket. Bij een standaard pakket kunt u rekenen op standaard zaken als een kist en een begraafplaats voor 10 jaar. Wilt u een mooiere kist of de begraafplaats voor een langere duur, dan heeft u al snel een uitgebreid pakket nodig.

Natura of kapitaal uitvaartverzekering?

Met een natura uitvaartverzekering wordt enkel een pakket aan diensten geleverd en wordt er geen geld uitgekeerd. Met een kapitaal uitvaartverzekering wordt er https://www.uitvaartverzekeringvergelijken.com/uitvaartverzekering-die-geld-uitkeert enkel geld uitgekeerd.

Welke keuze u maakt is volledig afhankelijk van uw eigen wensen.

Een reden om voor een natura uitvaartverzekering te kiezen kan zijn inflatie. Door de jaren heen wordt alles duurder, dus ook uw uitvaart. Echter verzekerd u de uitvaart in diensten, deze worden dan ook geleverd ongeacht de waarde van deze diensten op dat moment. Bovendien is het bij sommige verzekeraars mogelijk om nog een extra gedeelte aan kapitaal bij te verzekeren. Uw nabestaanden kunnen dit geld vervolgens besteden aan extra uitvaart wensen.

U kunt op https://www.uitvaartverzekeringvergelijken.com de natura uitvaartverzekering vergelijken in een handig overzicht.

Foto: Sendar Media

Uit de krant