De overhandiging van het JOGG-gemeentebord.
De overhandiging van het JOGG-gemeentebord.

JOGG-gemeentebord naar Oostrum

Algemeen

Kinderen laten opgroeien in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl, dat is het doel van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). De komende twee maanden zetten de dorpsraad van Oostrum, Puur Counselling & Diëtetiek en SV Oostrum zich gezamenlijk in voor gezond eten en meer bewegen in Oostrum. Op 20 september ontvingen zij hiervoor het JOGG-gemeentebord.

In het kader van jongeren op gezond gewicht zijn er al verschillende dingen gebeurd in Oostrum. Zo is er een gezond tintje gegeven aan de Koningsloop van 2017, de sponsorloop van de basisschool en de jeugdactiviteiten van de volleybalvereniging door water, groente en fruit uit te delen aan de kinderen. De komende tijd wordt bekeken of het aanbod in de sportkantine uitgebreid kan worden met gezonde en lekkere keuzes. Tijdens festiviteiten als Sint-Maarten, sinterklaas en carnaval staat het thema gezondheid ook hoog op de agenda.  

Jongeren op gezond gewicht (JOGG) is onderdeel van Venray Beweegt. Venray Beweegt brengt inwoners van Venray in beweging. De JOGG-aanpak is één van de sporen om kinderen en ouders te stimuleren tot een gezondere leefstijl. Elke twee maanden krijgt een andere organisatie de kans om aandacht te geven aan hun acties om jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Agrarische kinderopvang De Mukkenstal ontving in 2016 als eerste het JOGG-gemeentebord. Zij gaf het bord door aan GGD Limburg-Noord en via basisschool De Klimboom kwam het bij PLUS-supermarkt. PLUS gaf het bord door aan de organisaties in Oostrum.

Tijdens hun jeugd leren kinderen wat leuk is en wat normaal is. En dat geldt ook voor wat een gezonde leefstijl inhoudt. Onze jeugd groeit op in een omgeving die uitnodigt tot veel eten en weinig bewegen. Van de voorbeelden die ze vanuit thuis meekrijgen tot de hobby's van leeftijdsgenoten. Van welke producten in het oog springen in de supermarkt tot het aanbod in de schoolkantine. Als kinderen opgroeien in een gezonde omgeving en met een gezonde leefstijl, wordt dit hun hele leven de normaalste zaak van de wereld.

Iedereen die geïnteresseerd is om aan te haken, kan deelnemen aan de JOGG-estafette. Aanmelden of meer informatie? Stuur dan een mail aan info@venraybeweegt.nl

Uit de krant