Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Kinderboekenweek bij BiblioNu

Kunst en Cultuur

Van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober is het tien dagen lang Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema Bij mij thuis met een programma, expositie én een Tegeltjes Wedstrijd in de vestigingen van BiblioNu in Venray en Horst.

De kinderen kunnen meedoen aan een workshop striptekenen. Misschien is een van hen wel de nieuwe Dog Man meestervervalser. Ze krijgen tips van Ted Lenssen van Studio Doerak (foto). Of ga voor het groene scherm op de foto en kies als achtergrond het thuis van een boekpersonage. Een geprinte foto krijgt het kind meteen mee naar huis. Zoals iedere week is er Voorleespret op woensdagmiddag voor kinderen én ouders. In Bibliotheek Venray kun je huis-, tuin- en keukenproefjes doen met Mad Science. Jongere kinderen en hun ouders kunnen op natuurvisite bij Kabouter Fluit. In Bibliotheek Venray is de hele maand oktober een expositie van alle Penseelwinnaars. Dit zijn de boeken met de allermooiste tekeningen, volgens een volwassen deskundige jury. Negen jeugdboeken die een Zilveren Penseel hebben gewonnen, één van deze boeken krijgt in de Kinderboekenweek een Gouden Penseel.

Boontje komt om z’n loontje, Zoals het klokje thuis tikt…. Er zijn veel verschillende spreekwoorden en gezegden. In huis hangen vaker tegeltjes met hierop een grappige tekst of tekening. Kom naar de bieb op papier een tegeltje versieren. Verzin een spreuk of maak een tekening, iets dat past bij jouw thuis. De jury kiest vijf winnaars uit, die krijgen hun eigen ontwerp op een écht tegeltje om aan de muur te hangen. Één van deze winnaars maakt ook nog kans op de hoofdprijs: toegang voor twee personen tijdens Nach Slaope in de Venrojse Bieb in de kerstvakantie. Kijk voor alle data, tijden en meer informatie op www.biblionu.nl/activiteiten.

Uit de krant