Ed Smeets voorafgaand aan zijn eerste dienst als deken in de Grote Kerk.
Ed Smeets voorafgaand aan zijn eerste dienst als deken in de Grote Kerk. Foto: Rikus ten Brücke

Installatie deken Smeets (foto-album)

Algemeen

Venray | Ed Smeets (47) is zondag in de Grote Kerk officieel en onder grote belangstelling tijdens een plechtige viering geïnstalleerd als deken van Venray.

De viering werd voorafgegaan door de overdracht van de sleutel bij de hoofdingang van deze kerk. Ed Smeets, die de bisschop van Roermond benoemde Harry Smeets opvolgt, wordt in Venray deken van het dekenaat Venray en pastoor van de parochies Sint Petrus' Banden, Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten en Franciscus van Assisi in Venray en rector van het rectoraat Sint Jozef in Smakt.

Naast zijn parochiewerk is Ed Smeets ook bisschoppelijk vicaris voor liturgie en kerkmuziek, voorzitter van de Sint Gregoriusvereniging (koepel van kerkkoren) in het bisdom Roermond, muziekdocent op verschillende instituten van het bisdom en actief betrokken bij de bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim in Maastricht. In zijn nieuwe functie als deken van Venray blijft hij deze taken vooralsnog behartigen. Na de mis konden belangstellenden kennismaken met de nieuwe deken in dans- en partycentrum Anno '54 in Venray.

Na zijn middelbare school studeerde hij filosofie en theologie aan de priesteropleiding van het bisdom Roermond. Deze studie sloot hij in 1998 af met een baccalaureaatsdiploma. In datzelfde jaar werd hij gewijd tot diaken en benoemd in de parochies van Helden en Panningen. In 1999 werd hij na zijn priesterwijding aldaar kapelaan. Smeets was sinds 2004 pastoor van de vier parochies in Ubach over Worms. Met Pasen nam hij daar afscheid.

Willem Menting

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant