Daimy Lotus geniet met volle teugen van De Vrienden van Amstel Live in Ahoy Rotterdam. Foto: Alina Fejzo
Daimy Lotus geniet met volle teugen van De Vrienden van Amstel Live in Ahoy Rotterdam. Foto: Alina Fejzo

Daimy deelt podium met Borsato

Algemeen

Daimy Lotus staat vanavond (donderdag) voor de zevende keer op het podium bij De Vrienden van Amstel Live. De zangeres uit Venray zingt mee met De Bestemming van Marco Borsato. "Het is echt heel tof en bijzonder om mee te maken", vertelt Lotus enthousiast over de concertenreeks in Ahoy Rotterdam.

Door Willem Menting

Het optreden van Lotus in het achtergrondkoor duurt slechts 4,5 minuut, maar dat maakt de ervaring voor haar niet minder speciaal. "Zanger Marcel Veenendaal van Di-Rect mocht zich van Marco Borsato het nummer De Bestemming compleet eigen maken. Via Ronald Kool, die ik goed ken, werd ik benaderd om bij het achtergrondkoor te komen. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken." Slechts een maand voor het begin van de concertreeks werd Lotus benaderd om mee te doen. De voorbereiding was dan ook erg kort. Lotus komt tijdens ieder concert alleen tijdens De Bestemming in actie. "Dat is wel even wennen. Normaal speel ik met mijn eigen band natuurlijk langer. De spanning bouwt echt op naar dat ene nummer. Het is een paar minuten knallen en je shine pakken. Je kunt alles geven in die korte tijd dus dat is ook wel weer mooi."

Optreden Venrayse Lotus in Ahoy duurt slechts 4,5 minuut

Vooral de sfeer bij de artiesten onderling bevalt Lotus ontzettend bij De Vrienden van Amstel Live. "Uiteraard heeft Marco zich netjes voorgesteld en ook de samenwerking met Marcel gaat super. Hij toont ook echt interesse." Tijdens een van de concerten was er ook een bescheiden rol weggelegd voor Etan Huijs. De Venrayse zanger viel eenmalig in bij De Bestemming. Na afloop van het nummer duikt Lotus nog gezellig met het team en de andere artiesten het café in. "We moeten om 19.00 uur al aanwezig zijn voor de make-up en daarna is het ontspannen toeleven naar het optreden. Daarna drinken we gezellig allemaal een biertje. De sfeer is erg gemoedelijk en daar hou ik wel van." Lotus is momenteel bezig met haar afstudeerjaar aan de Codarts in Rotterdam. "Op 20 juni heb ik de eindshow en dan ben ik helemaal klaar. Ik moet ook nog een scriptie schrijven en daar heb ik wat minder zin in."

Ook op muzikaal vlak zit Lotus absoluut niet stil. De laatste tijd schrijft ze vooral veel nieuwe muziek. "Ik ben echt heel veel nieuwe teksten aan het schrijven. Ik wil veel nieuw materiaal hebben voor als ik nieuwe muziek ga maken. Ik moet natuurlijk wel wat hebben om uit te brengen." Als het qua studie weer wat rustiger is wil de zangeres ook weer volop gaan optreden. "Ik vind het heerlijk om ook weer eigen shows te gaan doen, maar mijn studie wil ik eerst goed afronden." Tot en met komende maandag staat Lotus iedere avond in Ahoy Rotterdam met De Vrienden van Amstel Live. De shows op maandag en zondag zijn besloten feesten van Sligro. "Mijn ambitie is eigenlijk altijd geweest om als soloartiest op te treden, maar het is ook ontzettend leuk om met een band op te treden. Ik had niet verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden."

Uit de krant