Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Vorstenraadsbal met ‘politiek tintje’

Carnaval

De Venrayse vorstenraad, het samenwerkingsverband tussen de carnavalsverenigingen uit de gemeente Venray, vierde zaterdag het 55-jarige jubileum met het jaarlijkse vorstenraadsbal in een loods in Ysselsteyn.

Het vorstenraadsbal, waar alle vorsten traditiegetrouw de mogelijkheid krijgen om elkaar op de hak te nemen, werd vervolgd met een vastelaovesfuif. Op het programma stonden onder andere optredens van Pim en Peet, Goedzat, Nevvenén, Loss! en SjanTé. Het carnavalsfeest kreeg een ‘politiek tintje’ omdat de vorstenraad aandacht wilde vragen voor de verplaatsing van de sleuteloverdracht van de schouwburg naar het gemeentehuis. Een besluit waar de Venrayse carnavalsverenigingen niet blij mee zijn. De bezoekers van het vorstenraadsbal konden dan ook een petitie tekenen om hun steun te betuigen tegen het besluit de sleuteloverdracht te verplaatsen.

Vrijdagavond werd, voorafgaand aan het vorstenraadsbal een dag later, het evenement De Piëlreus Live gehouden waarop zo’n 1400 bezoekers werden meegenomen in een muziekfestijn dat deed denken aan de Vrienden van Amstel Live.

Uit de krant