Afbeelding
Foto: Eigen foto
Ingezonden mededeling

Zo ga je voor opvallende reclame voor jouw bouwproject!

Algemeen

Het is tegenwoordig steeds belangrijker dat bouwbedrijven die projecten ontwikkelen goed laten weten wat hun plannen zijn. Een van deze manieren om dit te doen is door de buurt op de hoogte te brengen van de plannen. Dit kun je op verschillende manieren doen, denk aan bouwhekdoeken en banners. Bouwhekdoeken zijn handig om bouwterreinen mee af te schermen, maar ze zijn ook een sterke manier om reclame te maken. We beschrijven graag hoe ondernemers deze doeken en banners kunnen gebruiken om mensen te interesseren of informeren voor hun nieuwe projecten. 

Bouwhekdoeken
Om mensen te interesseren dan wel informeren over grote plannen in de omgeving is het goed om gebruik te maken van de bouwhekken. Je kunt bouwhekdoeken bedrukken met alle informatie! Het geeft een duidelijk beeld van de projecten die nog gebouwd of verbouwd worden, zoals nieuwe gebouwen, appartementencomplexen of renovaties. Dit is op een simpele manier te doen door bouwhekdoeken rond de bouwplaats te hangen. Je kunt op meerdere doeken alle informatie kwijt over het betreffende project. Denk aan informatieavonden die worden georganiseerd of de start van inschrijving van het betreffende nieuwbouwproject. 

Voordelen van bouwhekdoeken en banners
Het gebruik van bouwhekdoeken en banners biedt meerdere voordelen voor zowel de ontwikkelaars als het publiek:
- Een afgeschermde bouwplaats: door hekken om de betreffende bouwplaats heen te plaatsen baken je het terrein af. Zo is het voor ongewenste bezoekers moeilijker om het terrein op te komen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om verschillende (promotionele) uitingen aan de hekken te plaatsen.
- Zichtbaarheid vergroten: je kunt alle informatie kwijt over het project, maar uiteraard ook gesponsorde uitingen of logo’s van bedrijven. Op die manier kun je zelfs een extra inkomstenmodel genereren. Daarom is een banner laten maken altijd een goed idee!
- Flexibiliteit: het voordeel van verschillende banners en spandoeken is dat ze ook gemakkelijk te vervangen en te verplaatsen zijn. Dit is met name interessant wanneer het een tijdloos ontwerp heeft. 

Op die manier kun je op een verschillende manier diverse projecten maar ook goede doelen promoten en ondersteunen. In een wereld waarin de kleine verschillen tellen, kun je toch op een betaalbare manier een waardevolle toevoeging zijn voor specifieke acties. Je zal merken dat je dan langzaam maar zeker een betere naamsbekendheid opbouwt. Zeker in het geval je vooral lokaal actief bent zal dit sneller gaan.

Nu we weten dat het belangrijk is voor bedrijven om hun projectplannen duidelijk te communiceren is het aan jou als ondernemer of als communicatiemedewerker belangrijk om tijdig alle (promotie)materialen te regelen en bestellen. Laat je goed adviseren door een drukwerk specialist wanneer je al je drukwerk voor het volgende bouwproject wil gaan aanschaffen.

Uit de krant