Afbeelding
Foto: Kiki Jaspers

Afscheid Keijsers als voorzitter ICV

Algemeen Venray

Tijdens het jaarlijkse diner van de ICV (Industriële Club Venray) heeft Edwin Keijsers (Keijsers-Martens) zijn voorzitterschap overgedragen aan Tom van Asten (Montair Environmental Solutions). Met zijn kenmerkende, humoristische manier van spreken hield Edwin afgelopen vrijdag zijn afscheidsspeech en heette Tom welkom als nieuwe voorzitter. 

Tevens werd afscheid genomen Henk Schaminee, die stopt met zijn rol in het bestuur. Als kers op de taart werd Edwin toegesproken door de Venrayse burgemeester Michiel Uitdehaag, die hem bedankte voor zijn vele verdiensten voor de Venrayse samenleving en hem trakteerde op een chocoladebewijs van verdienste en een Nederlands – Venrays woordenboek.

Het eten en de bediening werd tijdens deze avond verzorgd door ‘nieuwe Nederlanders’ uit Yemen, Syrië, Thailand, Iran en Marokko. Samen met Roel Linssen van restaurant BRL namen  zij de gasten mee op een culinaire reis rond de wereld. Om dit georganiseerd te krijgen, legde Edwin contact met Wouter Schambergen van Kusters scholing & training. Zij organiseren de inburgering en Nederlandse taal voor nieuwe Nederlanders die in Venray komen wonen.

Samen met collega Nadira al Houari benaderde Wouter een aantal (oud-) deelnemers  om deze culinaire avond te verzorgen. “Integratie is de laatste tijd alleen maar op een negatieve manier in het nieuws. Ik vind het fijn dat we op deze manier een andere, positieve kant kunnen laten zien. De gasten hebben kunnen ervaren dat nieuwe Venraynaren onze gemeente verrijken. Daarom was het zo leuk om te zien dat er veel werd gelachen en dat de sfeer fantastisch was”, aldus Wouter.

Foto’s Kiki Jaspers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant