TVK-finalist Âlzelaeve uit Venray wordt gevormd door Jan van de Voort en Niek Gommans.
TVK-finalist Âlzelaeve uit Venray wordt gevormd door Jan van de Voort en Niek Gommans. Foto: Kevin Hellenbrand (bron TVK)

Venray sterk vertegenwoordigd in finale TVK

Algemeen Carnaval Cultuur en Uitgaan Venray

Het Tiener Vastelaovend Kónkoer (TVK) is dé zoektocht naar het beste tienervastelaovesliedje van heel Limburg. Dit jaar doen er maar liefst vijf liedjes uit Venray mee aan deze liedjesfinale.  Het TVK vindt op 3 februari in de ECI Cultuurfabriek in Roermond plaats. 

De Venrayse deelnemers:
- EFFE bestaat uit Fleur Aarts en Fiorella Titaley. Hun liedje heet ‘Oonderstebaove’ en is geschreven en gecomponeerd door Leon Aarts en Roel Gommans.


EFFE wordt gevormd Fleur Aarts en Fiorella Titaley. Foto: Kevin Hellenbrand (bron TVK). 

- Jens & Mees zijn Jens Beterams en Mees Rutten. Hun nummer heet ‘Mit de neus veuran’. De componisten zijn Roel Gommans en Leon Aarts. De tekstschrijvers zijn Roel Gommans, Leon Aarts en Roel Janssen.


Ook Jens & Mees staan in de finale van het TVK. Foto: Kevin Hellenbrand (bron TVK). 

- Âlzelaeve zijn Jan van de Voort en Niek Gommans. Zij staan op het TVK met hun nummer ‘A.I. Vastelaovesgenie’. Klaas Manders en Richard van de Voort zijn de tekstschrijvers en Jan Willem Reuling heeft de muziek gemaakt.
- Neomi van der Meer staat dit jaar alleen op het podium met haar nummer ‘Ien de wolke!’. Het liedje is geschreven door Klaas Manders en Patrick Janssen. De muziek is gemaakt door Pim Weijs en William Arts.


TVK-finaliste Neomie van der Meer. Foto: Kevin Hellenbrand (bron: TVK).

- Zoeë Zit Dat bestaat uit Alisha Wildervanck, Britt Steenkamp en Merrit Hermans Hun liedje heet ‘De pòppe án ‘t dânse’. De componisten zijn Patrick Janssen, Davey Janssen en Joonas Sengers. De tekstschrijvers zijn Patrick Janssen en Davey Janssen.


Zoeë Zit Dat: Alisha Wildervanck, Britt Steenkamp en Merrit Hermans. Foto: Kevin Hellenbrand (bron: TVK). 

Dit jaar is de jurering veranderd. De stem van de TVK-hoofdjury bepaalt 65 procent van het eindoordeel, de applausmeter in de zaal bepaalt 10 procent en het aantal sms-stemmen op de deelnemers bepaalt 25 procent.

Helpen de lezers van Peel en Maas de jongens en meiden van Roojse Topp naar de winst? De sms-codes van de Venrayse deelnemers zijn: TVK 01 - EFFE mit ‘Oonderstebaove’, TVK 03 - Jens & Mees mit ‘Mit de neus veurán’, TVK 09 - Âlzelaeve mit ‘A.I. Vastelaovesgenie’, TVK 13 - Neomi mit ‘Ien de wolke!’, TVK 20 - Zoeë Zit Dat (Alisha, Merrit en Britt) mit ‘De poppe àn ‘t dânse’.

Sms de code van je favoriet (TVK spatie XX) naar 4004 (€0,90 per sms).

Voor meer informatie/ stemmen kijk op de website www.tvk-limburg.nl/smsstemmen/

#TienerVastelaovendKonkoer*  *#studiohellenbrand* 

Uit de krant