Ruud Jenneskens wordt de nieuwe hoofdtrainer van Volharding.
Ruud Jenneskens wordt de nieuwe hoofdtrainer van Volharding. Foto: website Volharding

Ruud Jenneskens verwachte opvolger Jan Pruijn bij Volharding

Algemeen Regio Sport Vierlingsbeek

Ruud Jenneskens wordt met ingang van het nieuwe seizoen de opvolger van Jan Pruijn als hoofdtrainer van Volharding. De 42-jarige Venraynaar is sinds begin dit seizoen assistent-trainer van de ervaren Pruijn, die na een lange trainersloopbaan in zowel het prof- als het amateurvoetbal vorig seizoen al aangaf bij Volharding aan zijn laatste kunstje bezig te zijn. “Ik heb altijd de ambitie uitgesproken om op een zo hoog mogelijk niveau te coachen en te trainen. Dat Volharding nu het vertrouwen in me uitspreekt als hoofdtrainer, doet me goed”, zegt Jenneskens opgetogen op de website van Volharding. Het trainersnieuws werd woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) bekendgemaakt. 

Ruud Jenneskens verruilde vorig seizoen het hoofdtrainerschap bij vierdeklasser SV Lottum-GFC’33 voor een rol als assistent-trainer bij de Vierlingsbeekse eersteklasser. Met de intentie van beide kanten om er een langere samenwerking, waarbij toen ook al de optie hoofdcoach werd besproken, van te maken. In de afgelopen maanden heeft hij in die rol van assistent de voetbalclub en de selectie van dichtbij leren kennen. Ook bekeek hij regelmatig wedstrijden van de jeugd van Volharding.

“Ik ben zeer te spreken over hoe Volharding zijn zaakjes heeft geregeld. Het is een dorpsclub met een goede naam in de regio, een vereniging waar presteren en gezelligheid hand in hand gaan. Dat heb ik de afgelopen maanden wel gemerkt. Het is een enorm mooie uitdaging om hoofdtrainer te mogen zijn van deze club. Een stukje waardering voor mijn inzet ook”, vindt hij.

Rob Branje, voorzitter van de technische commissie, is helder over de aanstelling van Jenneskens als nieuwe hoofdtrainer voor het voetbalseizoen 2024-2025. “We hebben Ruud de afgelopen maanden leren kennen als trainer en als mens en gunnen hem deze kans. Niet alleen omdat we hem een aardige gast vinden die bij de club past, maar natuurlijk vooral vanwege zijn trainerscapaciteiten. Ruud is met UEFA A hoog opgeleid en mag zelfs assistent zijn in het betaald voetbal. In het verleden heeft hij, weliswaar op een lager niveau, aangetoond de rol van hoofdtrainer aan te kunnen. Bij derdeklasser Ysselsteyn was hij dat zelfs negen jaar. Hij heeft de kennis en ervaring ervoor. Daarom hebben we er ook alle vertrouwen in dat we met Ruud de goede keuze maken.”

Wie de nieuwe assistent wordt, is nog niet bekend. “Maar ook die hopen we op korte termijn te kunnen presenteren”, meldt Branje op de clubwebsite. “Die gesprekken vinden de komende weken, in nauw overleg met Ruud, plaats.”

Uit de krant