Afbeelding
Foto: eigen foto

Sinterklaas bezoekt gemeentetuin

Algemeen Venray

In het centrum van Venray vinden op zaterdag 2 december weer verschillende sinterklaasactiviteiten plaats. Onlangs werd de goedheiligman in Venray en de rest van Nederland feestelijk onthaald met een intocht.

Ook afgelopen weekeinde waren Sinterklaas en zijn pieten weer geregeld in Venray en omgeving te vinden. Komende zaterdag komt Sinterklaas voor de laatste keer dit jaar naar het centrum van Venray. Er zijn dan pieten in het dorp te vinden en de activiteit in de gemeentetuin staat dan op het programma. Daar kunnen kinderen van alles doen samen met de pieten.

Zo valt er volop te genieten van danspietjes en kunnen de kinderen Sinterklaas ontmoeten, want die loopt ook door de gemeentetuin en het centrum van Venray. Na deze activiteit gaat de focus van Sinterklaas volledig op het sinterklaasfeest en is hij dit jaar niet meer in het openbaar te bewonderen. “Je loopt de gemeentetuin in via de poort in het stadspark bij de Grote Kerk”, legt Loes van de Ven-Kersten van Sinterklaascomité Venray uit. “Vanuit het centrum kun je dan gezellig de gemeentetuin bezoeken of je gaat juist na de ontmoeting met Sinterklaas en zijn pieten nog gezellig het centrum in.”

De gemeentetuin is geopend van 13.00 tot 16.00 uur. “Daarna wordt Sinterklaas uitgezwaaid en loopt hij met zijn pieten en iedereen die mee wilt lopen nog een rondje door het centrum.” 

Na het gemeentetuinevent aanstaande zaterdag 2 december gaat Sinterklaas zich voorbereiden op pakjesavond. Uiteraard kun je dan nog wel tot 6 december zijn ‘thuis’ in Venray bekijken in de etalage van Vivara in de Grotestraat.

Uit de krant