Jan Koopmans en zijn echtgenote Mieke.
Jan Koopmans en zijn echtgenote Mieke. Foto: Patrick Bongartz

Koninklijke onderscheiding voor Jan Koopmans

Algemeen Holthees

Jan Koopmans uit Holthees is zaterdagavond benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Marieke Moorman van het Land van Cuijk tijdens het jubilarissenconcert van muziekvereniging O.L. Vrouw Gilde Holthees-Smakt.

Koopmans is 25 jaar voorzitter geweest van muziekvereniging O.L.Vrouw Gilde Holthees-Smakt. Hij heeft zich van 1998 tot april 2023 ingezet voor het voortbestaan van deze vereniging. Hij wordt omschreven als ‘de motor’, een uitstekende ambassadeur met altijd oog voor het algemeen belang. 

Eveneens is Koopmans van 2001 tot 2023 penningmeester geweest van de Stichting Mariakapel Holthees. Sinds 2009 is hij actief voor het deel van de route van het Pieterpad bij de Smakt. Samen met zijn vrouw Mieke zorgt hij voor het onderhoud van het Pieterpad tussen Gennep en Holthees. 

Vanwege de intensieve en betrokken inzet van Koopmans op lokaal niveau, heeft de koning het besluit genomen om hem te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uit de krant