Sinterklaas en zijn pieten bezoeken komende zondag het centrum van Venray.
Sinterklaas en zijn pieten bezoeken komende zondag het centrum van Venray. Foto: Rob Beckers

Sinterklaasintocht zondag in centrum Venray

Algemeen Geschiedenis Human Interest Jeugd en Jongeren Landweert Onderwijs Politiek Venray Wonen en Leven

Sinterklaas komt weer naar Nederland en natuurlijk ook naar Venray. De Sint wordt op zondag 19 november ontvangen met een intocht die traditioneel eindigt op de Grote Markt. Ook de weken daarna zijn de goedheiligman en zijn pieten geregeld in het Venrayse centrum te vinden.

De intocht van vorig jaar

Dit jaar start de intocht bij het gebouw van de lokale omroep (Langeweg 92b). De afgelopen week hebben de kinderen van Venray flink gekleurd. Sinterklaas is superblij met alle kleurplaten, zo laat hij aan onze redactie weten.  Tien geluksvogels worden uitgekozen om in een huifkar mee te gaan tijdens de intocht. Die start om 14.00 uur en gaat via de route: Hoenderstraat, Schoolstraat, Schouwburgplein, Henseniusplein, Grotestraat en eindigt op de Grote Markt. Op de Grote Markt wordt Sinterklaas door de locoburgemeester kort welkom geheten in Venray. 

De komende weken zijn Sinterklaas en zijn pieten in de weekenden vaker in het centrum van Venray te vinden. Op zaterdag 25 november zijn er pieten in het dorp. Op koopzondag, 26 november is er een ‘meet and greet’ met de Sint en zijn pieten op het bordes bij de schouwburg. En op zaterdag 2 december vindt vervolgens het gemeentetuinevent plaats met verschillende pietenactiviteiten, dans, spel, zang en nog veel meer. Natuurlijk is er dan ook weer de gelegenheid om Sinterklaas te ontmoeten, want hij loopt daar gezellig rond.

Uiteraard heeft Sinterklaas ook weer een fijn ‘thuis’ in Venray. Zijn werkplek is vanaf 18 november te bekijken in de etalage van Vivara in de Grotestraat. Kijk voor de laatste informatie en het precieze programma op www.sinterklaasvenray.nl.

Uit de krant