Het team van Personato juicht na het winnen van de titel Vitaalse Werkgever van Limburg.
Het team van Personato juicht na het winnen van de titel Vitaalse Werkgever van Limburg. Foto: Persfoto

Personato verkozen tot de Vitaalste Werkgever van Limburg 2023

Algemeen Duurzaamheid Milieu en Duurzaamheid Onderwijs Regio Venray Werk en Economie Wonen en Leven Zorg en Welzijn

Tijdens de week van de vitaliteit op het jaarevent van Netwerk Vitaal Limburg werd Personato uitgeroepen tot de werkgever, die dit jaar het beste voorbeeld liet zien op het gebied van Vitaal Werkgeverschap voor MKB Limburg. Het recruitmentbureau uit Venray wist eerder dit jaar ook de titel ‘Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg’ te claimen.

Zo’n tweehonderd aanwezigen genoten donderdag 28 september in Sittard van de uitreiking Vitaliteit-award, de zesde editie van het jaarevent van Netwerk Vitaal Limburg. “Het is onze missie om van Limburg de Vitaalste Werkvloer van Nederland te maken”, aldus Pauline Verhoef, voorzitter NVL.

Personato werd door de jury geroemd vanwege de koppeling tussen vitaliteit en ontwikkeling. “Een fantastische kroon op ons werk!”, geeft Kristel van der Weerden, HR-manager van Personato aan. “Zeker ook in de wetenschap dat we anderen kunnen inspireren met ons HR-beleid. Onze medewerkers zijn het kloppend hart van de organisatie, een jonge doelgroep die nog niet altijd weten wat ze willen qua werk en zichzelf daarin soms nog moeten ontdekken. Wij geloven erin dat wanneer we investeren in hun ontwikkeling, ze groeien als persoon én professional.”

Ontwikkeling geeft voldoening en een positief gevoel, wanneer medewerkers dat ervaren dragen ze beter bij aan organisatiedoelstellingen. “Een simpele wetenschap, maar hier zouden werkgevers nog meer gebruik van mogen maken. We hopen ze met ons verhaal te inspireren”, aldus Van der Weerden.

Pauline Verhoef vervolgt: “Wij geloven dat gelukkige en energieke Limburgse medewerkers met plezier naar hun werk gaan, hun talenten inzetten en vitaliteit uitstralen. Dit zorgt voor optimale resultaten van werkend Limburg door een lager ziekteverzuim en meer productiviteit en werkgeluk én behoudt van arbeidskrachten in Limburg. Vitaal Werkgeverschap is een doorlopend proces dat aandacht, keuzes en investering vraagt. Wij vinden het belangrijk om deze verhalen te delen en initiatieven zichtbaarheid te maken.”

Aan de selectieprocedure en het meten van de werkgeversvitaliteit is dit jaar extra veel aandacht gegeven via een speciale vitaliteitsmethodiek. “Daarnaast hebben we dit jaar ook meer aandacht besteed aan een uitgebreid juryrapport met terugkoppeling voor alle genomineerden, zo kunnen ze leren waarin ze nog stappen kunnen zetten op het gebied van vitaal werkgeverschap”, aldus Loek Vaessen (juryvoorzitter).

Uit de krant