Yvette Stokbroekx met haar paard Vicky.
Yvette Stokbroekx met haar paard Vicky. Foto: odD fotografie

Limburgse kampioenschappen

Algemeen Overige sporten Sport Ysselsteyn

In het weekend van 30 september en 1 oktober vindt er in de Ysselsteynse bossen zoals ieder jaar een samengestelde wedstrijd plaats. Tijdens dit weekend zal dressuur, springen en natuurlijk de spectaculaire cross aan bod komen. Deze cross wordt verreden door het bos, over veelal natuurlijke hindernissen die in een hoog tempo worden overwonnen. 

Dit is het deel van de samengestelde wedstrijd waarbij de adrenaline gaat stromen en het vertrouwen van ruiter en paard op de proef wordt gesteld. Voor de deelnemers een plezier om aan mee te doen en voor het publiek een plezier om naar te kijken. Tijdens deze editie wordt er onder andere om het Limburgse kampioenschap gestreden.

De deelnemers komen uit het hele land, van jong tot oud, van kleine pony tot groot paard. Er gaat heel wat training aan vooraf om met succes deel te kunnen nemen. Doordat er diverse rubrieken verreden kunnen worden, is SGW Ysselsteyn ook voor de beginnende ruiters en amazones toegankelijk. Naast verschillende beginnersrubrieken, worden ook de reguliere rubrieken B/L/M verreden. 

Voor het welslagen van deze wedstrijddagen is de organisatie afhankelijk van een groot aantal vrijwilligers, de grondeigenaren die ieder jaar hun terrein beschikbaar stellen en sponsoren. “Hier zijn wij enorm dankbaar voor”, zegt de organisatie. 

Zowel zaterdag als zondag start het programma rond 08.30 uur en zal duren tot einde middag. Met de zwaarste rubrieken op zaterdag en de lagere rubrieken op zondag. Op beide dagen zal de cross te zien zijn. Op zaterdag zal er voor het eerst in de geschiedenis van SGW Ysselsteyn een hobby-horse (stokpaardje) rubriek te aanschouwen zijn, waarbij de ruiters samen met hun hobby-horse een dressuurproef laten zien, een springparcours overwinnen en ook nog eens een barrel-race doen.

De toegang en het parkeren is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Uit de krant