Afbeelding
Foto: Teunissen

Mike Teunissen naar EK wielrennen

Algemeen Overige sporten Sport Ysselsteyn

Mike Teunissen uit Ysselsteyn is door bondscoach Koos Moerenhout geselecteerd voor de wegwedstrijd van het EK wielrennen in Drenthe. Het Europees kampioenschap vindt plaats van 20 tot en met 24 september. De selectie van Nederland bestaat verder uit Olav Kooij, Marijn van den Berg, Nils Eekhoff, Sjoerd Bax, Bauke Mollema, Elmar Reinders en Daan Hoole.

De bondscoach kijkt uit naar het optreden van zijn ploeg in eigen land. “Voor ons is het EK een thuiswedstrijd op grotendeels bekend terrein vanwege de hier verreden NK’s. We treffen een wegparcours met een technische finale waar ik een intensief laatste deel van de wedstrijd verwacht met korte, explosieve klimmen erin die steeds terugkeren. Ik verwacht dat er een kans is dat er om de titel gesprint gaat worden door een fiks uitgedund peloton, maar ook dat er kleine kopgroepen ontstaan die mogelijk tot het einde wegblijven. Met Olav Kooij en Marijn van den Berg hebben we speerpunten die voor de winst zouden kunnen meedoen, maar we hebben verder ook renners in huis die anticiperen kunnen op wat er in de koers gebeurt en navenant kunnen handelen”, legt hij uit op de website van de KNWU.

“Dit wegparcours biedt ons zeker perspectief, we starten met een kansrijke ploeg met renners die op dit terrein uit de voeten kunnen. Maar we hebben niet zoals op het WK de topfavoriet in de gelederen. Ik kan er niet bij voorbaat een klassering opplakken. Er zijn op de Col du VAM veel scenario’s mogelijk en ook het weer kan nog een rol spelen. Op de tijdrit starten we met twee renners die hebben getoond stappen te zetten op deze discipline. Op een groot toernooi bij de elite hebben ze nog niet om de medailles kunnen strijden, met een sterk optreden kunnen ze belangrijke stappen zetten in hun ontwikkeling. Op de Team Relay zat het ons op de afgelopen WK’s niet mee, met een sterk team verwacht ik dat we nu weer voor een korte klassering kunnen meedoen.”

De wegwedstrijd voor de mannen vindt plaats op zondag 24 september.

Uit de krant