band herriot
band herriot Foto: vd band

Bands Op Zondag Middag

zondag 29 januari 2023 15:00 t/m 18:00

De eerste bandleden van Herriot waren allen herstartende muzikanten. Naast de drummer waren de andere leden van oorsprong bassist. Iets te veel van het goede dus Brendan en Thijs kozen voor 6 dunnere snaren en Paul kroop achter de toetsen. Deze periode kenmerkte zich door een zoektocht naar de muzikale identiteit en een goede bezetting. Na experimenten met verschillende samenstellingen viel het besluit om te spelen met een vijf-mans-formatie met Brendan als zanger. Ludo werd de nieuwe bassist en met de komst van Marcel achter de drumkit is de toon van Herriot gezet.

Herriot staat voor eerlijke, stevige rockmuziek met een vet bluesrandje; covers van nummers die niet zo bekend zijn bij het grote publiek, aangevuld met eigen werk. We vinden onze inspiratie bij; Thin Lizzy, ZZtop, Rolling Stones, Alquin, King King, maar ook the Zutons en Bryan Ferry…

Geen getreuzel… gas erop! Nighttime Heroes!