Afbeelding
Foto:

Bouwstenen voor Zambia

Venray | Wilde Ganzen en Xavier Friesen met zijn stichting Bouwstenen voor Zambia, slaan de handen in een. Onlangs zetten zij beiden de handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Voor Xavier Friesen weer een hele belangrijke stap om de bouw van een tweede school in Zambia voor elkaar te krijgen.

Elke euro die gedoneerd wordt voor dit project wordt plotseling 1,50 euro waard. Wilde Ganzen verhoogt namelijk elke donatie met 50 procent. Dat betekent dat Wilde Ganzen dit bouwproject gaat ondersteunen met een hele mooie premie van 30 procent van de totaal geraamde kosten. De Venraynaar is erg blij met deze samenwerking: "ik zie de samenwerking met Wilde Ganzen als een keurmerk voor het werk van mijn stichting Bouwstenen voor Zambia. Het was echt niet simpel om het vertrouwen van Wilde Ganzen te winnen. En eigenlijk snap ik ook wel een beetje dat ze bij een 16-jarige even de kat uit de boom willen kijken. We moesten een uitgebreid onderbouwde projectaanvraag indienen en daarna heb ik ook nog een paar stevige gesprekken gehad. Maar juist omdat ze zo kritisch zijn geweest, ben ik nu extra blij dat Wilde Ganzen met Bouwstenen voor Zambia wil samenwerken. Dat betekent voor mij dat Bouwstenen voor Zambia de goede dingen doet. En dat we ze goed doen. En dus waard om te ondersteunen." De Stichting Wilde Ganzen gelooft dat kleinschalige, concrete projecten verschil maken in de levens van mensen in armoede. Anke Makaske: "Wij volgen Xavier en de Linda Blind Farm School al enige tijd met belangstelling. Structurele verbeteringen en duurzaamheid zijn voor Wilde Ganzen belangrijke toetsstenen. De bevlogen manier waarop Xavier, samen met de lokale bevolking en met samenwerkingspartners, werkt aan armoedebestrijding op de Linda Blind Farm School, sluit goed aan bij de visie van Wilde Ganzen".

Voor Wilde Ganzen heeft deze samenwerking ook een bijzonder karakter: "Xavier is onze jongste samenwerkingspartner. Met zijn bevlogen aanpak, heeft hij al mooie resultaten bereikt. Als Wilde Ganzen werken wij graag samen met Xavier en zijn samenwerkingspartner Dream Livingstone Zambia, om nu ook de bouw van de primary school te realiseren. Onderwijs is een belangrijk middel om armoede te bestrijden. Met kleine projecten, grote verschillen maken. Daar staan wij voor als Wilde Ganzen.". Meer weten? Kijk dan naar de uitzending van Wilde Ganzen over dit bijzondere project. Zondag 24 maart om 11.55 uur op NPO 2.

Meehelpen en uw euro gratis laten verhogen met 50 procent door de hulp van Wilde Ganzen? Kijk dan op www.bouwstenen-zambia.nl en klik op 'Help Mee'. Vermeld s.v.p. 'project 2017.0363'.