Theo Winter (directeur Dura Vermeer), Gijs Ploegmakers (directeur Ploegam) en Patrick van der Broeck (gedeputeerde provincie Limburg).
Theo Winter (directeur Dura Vermeer), Gijs Ploegmakers (directeur Ploegam) en Patrick van der Broeck (gedeputeerde provincie Limburg).

Ooijen-Wanssum: contract getekend

Wanssum

De provincie Limburg en de aannemerscombinatie Dura Vermeer/Ploegam hebben woensdag het contract ondertekend voor de uitvoering van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Dit gebeurde in hoeve in De Boogaard in Geijsteren, in het stroomgebied van de Maas. Het megaproject krijgt de naam 'Mooder Maas'.

"Naar dit moment heb ik lang uitgekeken. En met mij veel bewoners in het gebied", zegt gedeputeerde Patrick van der Broeck. De aannemers presenteren hun plannen aan alle belangstellenden op dinsdag 11 oktober om 19.30 uur tijdens een informatieavond in zaal 't Brugeind in Meerlo.  In de planning worden de beide hoogwatergeulen bij Ooijen en Wanssum eind 2017 als eerste uitgegraven. De veel besproken rondweg om Wanssum wordt in 2018 in twee fases aangelegd.

Allereerst de westkant met de fietsbrug en de fietstunnel. De oostkant volgt vanaf het bedrijventerrein later in dat jaar. De brug bij Ooijen staat begin 2018 op de planning en de brug bij Blitterswijck komt er eind 2018. Alle werkzaamheden zijn in december 2020 afgerond, zo belooft de aannemerscombinatie.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. Op Peel en Maas TV donderdag een interview over het megaproject met gedeputeerde Patrick van der Broeck. 

Uit de krant