Het oude hoofdkantoor van Vincent van Gogh verdwijnt.
Het oude hoofdkantoor van Vincent van Gogh verdwijnt.

Oude hoofdkantoor Vincent van Gogh tegen de vlakte

Venray

Het oude hoofdgebouw van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg aan de Stationsweg verdwijnt deze nazomer uit het straatbeeld.

Op maandag 28 augustus start de sloop van het karakteristieke gebouw. Vastgoedmanager Maaike van Lipzig: "Voor ons als organisatie een mijlpaal. Het verouderde pand paste niet meer bij onze huidige manier van werken; wij werken volgens het concept 'het nieuwe werken'. Het Dienstencentrum (de kapel), onze huidige werkplek, is een toekomstbestendig hoofdkantoor voor onze medewerkers. De kapel is duurzaam verbouwd en gerealiseerd vanuit de waardes 'verbinden', 'ontmoeten' en 'transparantie'. Met werk-, vergader- en ontmoetingsplekken, een wetenschappelijke bibliotheek en een werkcafé."

In maart vond er een open dag plaats waar geïnteresseerden het nieuwe Dienstencentrum konden bezichtigen. Bij de sloop wordt de triomfboog die bij de entree van het voormalige hoofdgebouw staat behouden. Deze krijgt elders op Servaashof een nieuwe bestemming. Het groen, zoals bomen, wordt tevens behouden en/of herplaatst. Het gat dat ontstaat na de sloop wordt direct aangevuld en ingezaaid met gras.
 

Uit de krant