Venray in gesprek over nieuw subsidiebeleid

Venray

Nog voor het einde van dit jaar organiseert de gemeente één of meerdere bijeenkomsten voor het nieuwe subsidiebeleid. De huidige subsidieontvangers worden uitgenodigd om hun ervaringen en tips mee te geven voor het toekomstige beleid.

De gemeente wil in dialoog met subsidieontvangers om samen vorm en inhoud te geven aan het nieuwe subsidiebeleid. Als voorbereiding op deze gesprekken heeft het college van B en W vier uitgangspunten geformuleerd. Het college stelt aan de gemeenteraad voor om deze uitgangspunten als basis te gebruiken voor de gesprekken in het najaar. Het gaat hierbij om het principe 'voor wat hoort wat', subsidie als stimulans, kwalitatieve ontwikkeling en samenwerking.
 

Samen met de informatie uit de bijeenkomsten worden de kaders voor het nieuwe subsidiebeleid met een uitvoeringsprogramma in het voorjaar van 2017 aan de gemeenteraad voorgelegd. Aansluitend volgt vanaf medio 2017 een nieuwe ronde bijeenkomsten. Daarin gaat de gemeente samen met subsidieontvangers het beleid per thema concretiseren.

Het college is van plan om nog in deze collegeperiode het subsidiebeleid te actualiseren en beter aan te laten sluiten op de huidige tijdgeest en de gemeentelijke (beleids) doelen. Wethouder Lucien Peeters licht toe: "De actualisatie betreft geen bezuinigingsmaatregel, maar kan wel een herverdeling van de beschikbare middelen betekenen. Uiteindelijk willen we met dezelfde middelen meer effecten bereiken, dát is het doel." Om een en ander zorgvuldig te laten verlopen, worden er over de eventuele gevolgen voor de subsidieverlening met de subsidieontvangers afzonderlijk afspraken gemaakt.

Uit de krant