Enthousiasme voor de start van de eerste X-triatlon.
Enthousiasme voor de start van de eerste X-triatlon.

Eerste X-triatlon start in Venray

Sport

Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE Noord- en Midden-Limburg houden op zondag 17 juni de eerste X-triatlon voor mensen met een beperking in Venray.

Net als bij een gewone triatlon bestaat die uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Maar dan aangepast, zodat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. Ruim vijftig sporters met een beperking gaan samen met hun buddy's de uitdaging aan. Wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray opent de X-triathlon om 12.45 uur in Laco Sportcentrum. Daarmee start het parcours voor recreanten. De recreanten doorlopen met hun buddy's in kleine groepjes de onderdelen van de X-triatlon zonder wedstrijdelement. Het gaat hierbij om het meedoen, de ervaring. Zij finishen tussen 13.45 en 15.30 uur op de atletiekbaan van Sportpark De Wieën.

Om 15.00 uur start het wedstrijdparcours (minitriatlon). Verdeeld over twee groepen start ook dit parcours met zwemmen in Laco Sportcentrum. De finish is tussen 15.45 en 16.45 uur op de atletiekbaan. Aansluitend is de prijsuitreiking. Beleef de X-triatlon mee langs de route. Parkeren kan bij sportpark De Wieën. Van daaruit is de route te voet bereikbaar. Ook is het mogelijk met een gratis pendelbusje mee te liften.

Bekijk het programma en de route op de website www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon.

Uit de krant