Myrthe Moorrees heeft haar contract met FC Twente verlengd. Foto: website FC Twente.
Myrthe Moorrees heeft haar contract met FC Twente verlengd. Foto: website FC Twente.

Myrthe Moorrees langer bij FC Twente

Sport

Voetbalster Myrthe Moorrees (23) uit Venray heeft donderdag haar handtekening gezet onder een contract dat haar langer aan het vrouwenteam van FC Twente bindt.

De Venrayse kwam voorafgaand aan het huidige seizoen over van PSV en wist zich snel in het basiselftal van de in de eredivisionist te spelen. In oktober van dit seizoen maakte de Venrayse haar debuut voor Oranje.  "Ik ben heel blij dat ik nog een jaar bij deze mooie club mag voetballen", meldt Moorrees op de website van de club. "Ik denk dat deze keuze de beste is voor mijn persoonlijke ontwikkeling en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan de sportieve prestaties van FC Twente Vrouwen."

Hoofdtrainer Tommy Stroot: "Ik ben heel erg blij met dit nieuws. Met het verlengen van het contract van Myrthe zijn we zeker van een sterkhouder in de verdediging. We gaan vol aan de slag met haar persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het team."

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft regerend landskampioen Ajax een voorsprong van twee punten op de ploeg van Moorrees. Komend weekeinde kan daar verandering inkomen. Maandag (tweede pinksterdag) komen de Amsterdammers naar Hengelo en kan Twente bij winst de koppositie overnemen. Het mag dan echter een week later geen punten verspelen bij Heerenveen. Maar eerst wacht komende vrijdag de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Ajax speelt op hetzelfde moment thuis tegen Heerenveen. 

Uit de krant