Ales Jurcik weg bij Wittenhorst

Sport

Ales Jurcik heeft besloten om per direct op te stappen bij eersteklasser Wittenhorst. De Venrayse trainer-coach verlengde onlangs nog zijn contract tot en met volgend seizoen. Jurcik streed met Wittenhorst nog om de titel en zat ook nog in het bekertoernooi. Een gebrek aan chemie tussen hem en de spelersgroep heeft hem echter doen besluiten om te vertrekken.

"In december kondigden we aan de intentie te hebben om het contract met Ales te verlengen", meldt Ron van den Bekerom, voorzitter van Wittenhorst, op de website van de club. "In diezelfde aankondiging hebben we benoemd dat we op zoek gingen naar versterking van de staf. Deze versterking hebben we gevonden en samen zijn we gaan werken aan een optimalisatie van het eerste elftal. In dit proces werd duidelijk dat het toch lastig blijkt om deze doelstelling te realiseren. Na overleg met Ales, spelers, staf en bestuur zijn we tot de conclusie gekomen dat zijn manier van werken niet past bij de spelersgroep. Daarom heeft Ales in goed overleg met ons besloten om de samenwerking per direct te beëindigen."

Jurcik heeft de afgelopen maanden goede resultaten met het eerste elftal neergezet. Van den Bekerom: "Ales is een zeer capabele trainer die met passie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel de afgelopen maanden voor de groep heeft gestaan. De resultaten zijn prima, maar om verder te excelleren, moet de klik met de groep optimaal zijn. Dit hebben we ons de afgelopen periode gerealiseerd. We vinden het jammer dat dit tot gevolg heeft dat Ales plaats moet maken, maar voor de langere termijn is dit de beste keuze. We bedanken Ales ontzettend voor zijn bijdrage aan Wittenhorst en wensen hem veel succes bij zijn toekomstige activiteiten."

Het bestuur gaat voor de resterende periode van dit seizoen op zoek naar een tijdelijke oplossing. Ook wordt gestart met de werving van een nieuwe hoofdtrainer. Wittenhorst komt net als SV Venray uit in de eerste Klasse D.

Uit de krant